Digiboksi

Digiboksi eli digisovitin tarjoaa hyvän kuvan ja äänenlaadun. Se välttämätön hankinta digi-tv:n katselemiseksi. Digiboksi voi olla sisällytetty esimerkiksi televisioon, jolloin puhutaan integroidusta digiboksista. Digiboksit, joissa on kortinlukija (yleensä Suomessa Conax tyyppinen), voidaan käyttää myös maksu-tv kanavien katseluun.

Perusdigiboksit

Perusdigisovittimet eli digiboksi tarjoavat laadukkaan kuvan ja äänen mutta eivät mahdollisuutta maksullisten tv-kanavien katseluun. Tallentaminen vaatii erillisen laitteen kuten VHS-nauhurin tai tallentava DVD-soittimen.

Digiboksit kortinlukijalla

Monissa nykyisissä digibokseissa ja integroiduissa digibokseissa on integroituna Conax kortinlukija. Kun kortinlukijaan asettaa maksu-tv kortin, maksullisten kanavien Conax-salaus poistuu. Maksulliset kanavat ovat siis tämän jälkeen välittömästi katsottavissa. Tallentamiseen tarvitaan erillinen laite kuten VHS-nauhuri tai tallentava DVD-soitin.

Tallentavat digiboksit

Tallentava digisovitin eli tallentava digiboksi mahdollistaa televisio-ohjelmien kätevän tallennuksen. Ohjelmat tallentuvat suoraana laitteen kovalevylle eikä ylimääräisiä tallennusvälineitä tarvita.

Yksi viritin tosin mahdollistaa vain katseltavan kanavan tallentamisen. On olemassa myös kahden virittimen tallentavia digibokseja, joilla eri kanavaa voidaan katsoa ja nauhoittaa samanaikaisesti.

Integroidut digi-tv vastaanottimet

Digiboksi voi myös olla integroitu tv-vastaanottimeen ja erillistä digiboksia ei tarvita.

Tietokone vastaanottimet

Digi-tv lähetyksiä voi katsoa myös tietokoneen välityksellä. Tietokoneen lisälaite mahdollistaa digi-tv:n katselun. Tällöin ohjelmia katsotaan tällöin tietokoneen ruudulta tai tietokoneeseen liitetyltä ulkoiselta näyttölaitteelta (televisio, videotykki). Tietokone mahdollistaa myös ohjelmien nauhoittamisen.