Ilmaiskanavat

Ilmaiskanavat ovat kanavia, joita suurin osa Suomen väestöstä pystyy katsomaan ilmaiseksi omasta televisiostaan. Kanavien näkyvyys riippuu hieman alueesta ja käytössä olevasta verkosta. Suurta osaa ilmaiskanavista voi kuitenkin katsoa niin kaapeli-, antenni- kuin satelliittiverkossakin. Ilmaiskanavien määrä on viime vuosina lisääntynyt entisestään. Ilmaiskanavia on tällä hetkellä jo lähes parisenkymmentä.

Ilmaiskanavat tarjoavat hyvän perustarjonnan TV:lle. Niiden ohjelmatarjonta on nykyään hyvinkin monipuolista, mutta monet ilmaiskanavat lähettävät edelleen enimmäkseen eri sarjojen uusintoja ja muita vanhoja ohjelmia. Uutta tv-sisältöä kaipaava valitseekin helposti yhden tai useamman maksu-tv-paketin. Maksu-tv-kanavapaketteja on tänä päivänä todella paljon, joten jokaisen tarvitsee miettiä, millainen paketti olisi juuri itselle sopiva.

Ylen ilmaisiin kanaviin kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema ja YLE Fem. Näiden lisäksi YLEllä on kolme radiokanavaa: YLE Puhe, YLE Klassinen ja YLE Mondo. Lisäksi kaupallisia ilmaiskanavia on melko paljon. Niitä ovat MTV3, Liv, Nelonen, Sub, JIM, Kutonen, AVA, Fox,  TV5, Estradi ja Iskelmä/Harju Pöntinen.

Monet kanavat ovat aloittaneet viime vuosina ilmaiset HD-lähetykset.

Tältä sivustolta löydät lisätietoa myös maksu-tv palveluista ja esittelemme erilaiset kanavapaketit.